Renovera badrum i Stockholm - de vanligaste frågorna

Måste jag ha ett bygglov för att renovera badrummet?

Nej, det existerar generellt inget krav på att man måste ha ett bygglov för att renovera ett vanligt badrum. Det kan dock vara så beroende på badrummets karaktär och därför är det bra om man kontaktar oss. 

Hur mycket kostar det att renovera badrummet?

Vi kan tyvärr inte svara på hur mycket det kostar att renovera ditt badrum. Priset varierar nämligen beroende på renoveringens omfattning och vilka förutsättningar som finns för att genomföra det arbetet. I samband med att vi besöker dig skapar vi oss en helhetsbild och därefter lämnar vi ett prisförslag. Vi är mycket noggranna med att erbjuda ett rättvist pris och att hålla oss till avtalet. 

Kan jag renovera badrummet på egen hand?

Det är aldrig en bra idé att renovera ett badrum på egen hand såvida man inte har lång erfarenhet av det. Skulle det efter renoveringen uppstå fuktskador får du troligen ingen ersättning av försäkringsbolaget. Skulle du låta någon genomföra jobbet svart kan det dessutom ses som ett skattebrott. Vi rekommenderar dig att vända till oss för att renovera ditt badrum. Vi är legitima och har lång erfarenhet av jobbet.

Vad är ROT-avdrag och hur fungerar det?

ROT står för reparation, ombyggnad och tillbyggnad. Det brukar gå att göra ROT-avdrag när man renoverar badrum och ibland innebär det att man kan göra avdrag på upp till halva arbetskostnaden. För mer information kan du besöka Skatteverkets hemsida.

Kan jag använda badrummet under renoveringstiden?

Tyvärr kan du inte använda dig av badrummet under renoveringen. Vi gör dock alltid vårt yttersta för att bli klara enligt tidsplanen så att du fortast möjligast kan använda ditt nyrenoverade badrum. 

Jag tror att jag kanske har mögel i badrummet. Vad borde jag göra?

Det beror lite på din boendeform. Bor du i en villa kan det vara en bra idé att först och främst kontakta ditt försäkringsbolag. Är det så att du bor i en bostadsrätt bör du istället vända dig till bostadsrättsföreningen. Föreningen borde kunna tala om för dig vilka åtgärder du behöver vidta. 

Dyker ni upp i tid och på rätt dag?

Vi är ett seriöst företag som arbetar för att bygga band och skapa förtroende hos våra kunder. Vi tar det därför mycket seriöst att våra medarbetare dyker upp hos kunden i tid och på rätt dag. Skulle det mot all förmodan vara så att vi inte kan dyka upp som planerat så meddelar vi dig varför i god tid.

Städar ni undan efter badrumsrenoveringen?

I vårt arbete att erbjuda kunden bästa möjliga service skyddar, plastar och täcker vi alltid alla de utrymmen som berörs av renoveringen. I detta arbete ingår det även att vi städar undan efter renoveringen och lämnar det snyggt och fräscht så att kunden direkt kan börja använda det som vanligt.

Hur vet jag om det finns asbest i mitt badrum?

Du kan tyvärr inte se på egen hand huruvida du har asbest i ditt badrum. Badrum som är uppförda innan 1976 kan dock innehålla asbest i bland annat fästmassa, rörtätningar, lim, plastmattor eller kakelfog med mera. Vi rekommenderar dig att du kontaktar oss om du har övriga frågor om asbest.

 

Kontakta oss!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.